Algemene adresgegevens:

Mathil Kinderopvang
Seringenhof 2
7954 JB Rouveen
0522 202107

Locaties:

Rouveen

KDV 06 83055529
BSO 06 82867371


Nieuwleusen

KDV/BSO 06 27620636

 

Staphorst

Ebbinge Wubbenlaan 41b:
KDV/BSO 06 21255633


Churchillaan 4:
KDV 06 27053841

 

 

Een gastouder in Rouveen heeft ruimte voor opvang bij (vraag)ouders thuis (06-11-2019)

Bent u op zoek naar professionele opvang voor uw kinderen in uw eigen huis? Een gastouder in Rouveen heeft ruimte. Dagen, tijden en ingangsdatum kunnen in overleg besproken worden. Bij belangstelling graag contact opnemen via info@mathil of 0522-202107.


Een gastouder in Staphorst heeft ruimte voor een gastkindje (16-10-2019)

Op maandag en dinsdag heeft deze gastouder ruimte voor een gastkindje. Bij belangstelling graag contact opnemen via info@mathil of 0522-202107.


Opening nieuwe gebouw Rouveen

Afgelopen zaterdag hebben we officieel de deuren geopend van het nieuwe gebouw aan de Seringenhof 2 in Rouveen. Onder toeziend oog van veel belangstellenden werd de officiële opening verricht door MAlon, THessa en ILse. Dit zijn de dochters van eigenaren Henry en Janita de Haan en tevens naamgevers van het bedrijf én van het nieuwe gebouw.

Na het openingswoord van Henry en Janita, waarin zij onder andere de Gereformeerde Kerk bedankten voor de vele jaren van samenwerking, werd het woord gegeven aan wethouder Alwin Mussche. Hij sprak onder andere over de maatschappelijke functie van het gebouw. ‘’Waar andere voorzieningen het dorp helaas hebben verlaten staan we nu voor een gebouw waar Rouveen trots op mag zijn. Recent hebben De Buurtstee en Logopedisch Centrum Nouwels intrek genomen en op termijn gaat ook een deel van de bibliotheek van Rouveen gebruik maken van het gebouw. Kortom een uniek gebouw waar mensen van 0 tot 100 jaar terecht kunnen,” aldus de wethouder in zijn toespraak.

Voor Kinderopvang Mathil is het nieuwe pand een grote verbetering. De verschillende ruimten voldoen aan de nieuwste eisen en bieden uitstekend ruimte voor kinderdagverblijf (0 tot 4 jaar) en buitenschoolse opvang (4 tot 12 jaar). Tevens zijn op de verdieping de kantoren ten behoeve van de gastouderopvang, administratie en planning gevestigd.

Aansluitend op de officiële opening namen de bezoekers, onder het genot van een hapje en een drankje, een kijkje in het gebouw. Ook afgelopen zaterdag stonden de in grote getale aanwezige kinderen centraal bij de medewerkers van Mathil: de kinderen ontvingen bij een volle stempelkaart door deelname aan activiteiten een leuke en lekkere verassing.

Tevens waren veel regionale bedrijven aanwezig die een bijdrage mochten leveren aan de totstandkoming van het pand. Het Triangel-project waarin de gemeente Staphorst, Salverda, VechtHorst, Noorderboog en Kinderopvang Mathil participeerden is nu helemaal afgerond. 

Open huis medium


Ruimte voor gastkinderen in Meppel

Een gastouder in Meppel (Oosterboer) heeft nog ruimte voor gastkinderen. Dagen en tijden zijn in overleg bespreekbaar. Vragen? Stuur een mail naar


Uitnodiging open huis Kinderopvang Mathil


Nieuwbouw Rouveen

Het heeft allemaal lang geduurd maar.... Vanaf 7 januari vindt de Buitenschoolse Opvang plaats in ons nieuwe gebouw aan de Seringenhof 2. Voor de BSO zijn de verschillende ruimten gereed voor gebruik. Overige ruimten in het gebouw worden deze maand verder afgewerkt zodat ook de dagopvang in januari kan gaan verhuizen.


                                           

                                                           Maaltijdservice bij Kinderopvang Mathil

Misschien hebt u het al gelezen of gehoord?

Bij kinderopvang Mathil is er vanaf nu de maaltijdservice.

Alle ouders die zijn aangesloten bij Kinderopvang Mathil (BSO en dagopvang) kunnen vanaf nu hun warme maaltijd meenemen van het kinderdagverblijf.  Via een bestel(menu)lijst die elke maand door Bergerslag wordt aangeleverd, maakt u de keuze van de maaltijd en de evt. bestelling van brood, fruit, vlees, etc.  Op deze bestellijst geeft u aan op welke dag welk gerecht u wilt bestellen. In het hokje van de betreffende dag vult u het aantal personen in.  En wilt u bijv. 2 porties maar graag een extra stukje vlees, dan kunt u dit noteren bij  het gerecht. Onder aan de lijst heeft u gelegenheid om aan te geven of u brood, banket, vlees en/of groente,fruit wil bestellen.

De bestellijst wordt voorlopig via Mathil naar alle ouders per mail verzonden.

De betaling gaat via Bergerslag. U ontvangt aan het begin van de nieuwe maand een factuur over de afgenomen producten in de betreffende maand.

Kosten:  per portie, normale maat, € 5,98. Ook de pizza’s zijn € 5,98.  De normale winkelbestellingen (brood e.d.) hebben de winkelprijs. Er zijn geen bezorgkosten.

Opzet van deze service is om zonder ‘stress’ een gezonde maaltijd op tafel te hebben die je als gezin samen kunt nuttigen.


Nieuwbouw Mathil te Rouveen

Het voorlopig ontwerp (maart 2016):


Kinderopvang Mathil opent locatie in Staphorst


Met ingang van 1 november opent Kinderopvang Mathil een dagopvang en buitenschoolse opvang aan de Ebbinge Wubbenlaan te Staphorst. Het gebouw van de Bethel kerk biedt de mogelijkheid om deze opvang ook hier te starten. Op dit moment zijn er al verschillende aanmeldingen zodat we ook daadwerkelijk kunnen starten per 1 november.


Muziekles bij de BSO


Bij de BSO locaties van Mathil zullen vanaf het nieuwe schooljaar muzieklessen van MEC muziek gaan plaatsvinden. Bij voldoende deelname start er de cursus Algemene Muzikale Vorming. tijdens deze cursus maken kinderen kennis met muziek, muzieknoten, muziekinstrumenten, ritme, etc. Deze cursus bestaat uit 12 lessen met afsluitend een optreden en een diploma. Voor meer informatie bel Janita: 06-30274742.


1 mei 2015

Hoera! 6 juni viert het kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang in Nieuwleusen een feestje. op 1 mei is het 5 jaar geleden dat de opvang in de Grote Kerk begon. 5 jaar geleden was er een rustige start maar nu 5 jaar later zijn er op verschillende dagen 2 groepen en heeft de BSO een eigen grote groep gekregen. 6 juni willen we dit jubileum vieren met alle ouders en kinderen. van 10.00-12.00 uur is er tijd voor een kopje koffie, een ontmoeting met elkaar en voor de kinderen is er van alles te doen.


Thema avond Positief Opvoeden : Triple P

16 maart 2015:  vanavond is door de oudercommissie van het gastouderbureau een avond georganiseerd omtrent het thema Triple P.  Namens de GGD kwam Irma  de 5 basisprincipes van deze methode uitleggen. Deze 5 principes zijn:

1) Denk ook aan jezelf,  2) Geef positieve aandacht 3) zorg voor een kindvriendelijke omgeving 4) Zorg voor duidelijke regels  en 5) wees realistisch.

De uitleg werd gegeven aan een volle zaal met zo'n 45 mensen waaronder ouders en gastouders. Er was veel herkenning en de uitwisseling van ervaringen deed menig (gast)ouder goed.


Opleiding voor gastouder: 
Kinderopvang Mathil biedt in samenwerking met Landstede en/of de gastoudercentrale u een opleiding aan voor het diploma Helpende Zorg en Welzijn voor gastouders. Altijd al gastouder willen worden maar nog niet de juiste papieren? Vraag informatie aan via of bel met Janita 06-30274742.


 8 oktober 2014:

Thema avond Balans tussen Werk en Privé.  De oudercommissie van de BSO in Rouveen heeft een ouderavond georganiseerd met het thema Balans tussen Werk en Privé. Voel je je ook wel eens schuldig omdat je 'weer' moet werken en je kinderen 'alweer' naar de opvang moeten? hoe vinden de kinderen het eigenlijk bij de opvang van Mathil? De oudercommissie had er werk van gemaakt; aan de hand van een filmpje waarop een interview met de kinderen te zien was werd duidelijk hoe kinderen het eigenlijk bij Mathil vinden. Gelukkig zijn ze over het algemeen positief en hebben ze er geen probleem mee om naar de opvang te gaan omdat papa en mama moeten werken. Het was een interessante avond die werd geleid door Alie Prins uit Rouveen. Met verschillende voorbeelden werd de volle zaal geattendeerd op het vinden van een goede balans tussen werk en privé.


Lustrum Mathil

25 augustus 2014

Mathil vierde haar vijf-jarig bestaan van de kinderdagopvang afgelopen zaterdag geheel in stijl in de vorm van een kinderfeestje.

Alle kinderen en broertjes en zusjes van hen waren uitgenodigd om het feestje mee te vieren. Een kunstenaar die ballonnen omtovert tot de meest prachtige creaties heeft de kinderen verrast. Een limonadefontein waar de kinderen zelf limonade tapten stilde de grote dorst door het spelen. De kinderen gingen geschminkt en met een cadeautje weer huiswaarts.


JUBILEUM, 
17 augustus is het 5 jaar geleden dat Kinderopvang Mathil haar deuren opende van het eerste kinderdagverblijf en BSO in Rouveen. Na de start werd een jaar later de dagopvang uitgebreid met een tweede groep en weer een jaar later kreeg de BSO haar eigen vestiging. Nu 5 jaar later willen we dit heugelijke feit vieren. Dit gaan we doen op zaterdag 23 augustus a.s. wat er precies gaat gebeuren laten we nog even geheim......


Thema avond voor gastouders, meldcode kindermishandeling en huiselijk geweld

 Vanaf 1 juli 2013 bestaat de wettelijke verplichting voor (o.a.) de branche kinderopvang om een meldcode  kindermishandeling en huiselijk geweld te hanteren en het gebruik ervan te bevorderen. In het kader hiervan worden alle gastouders uitgenodigd om op 14 mei een interactieve avond bij te wonen om zo de meldcode eigen te maken. Alle gastouders hebben inmiddels een uitnodiging gehad en worden allen verwacht op deze avond, die zal beginnen om 19.30 uur en rond de klok van 21.30 uur eindigen.


maart 2014, In Nieuwleusen starten we bij de dagopvang met een 2e groep. Deze groep zal maximaal 11 kinderen kunnen hebben.  Deze groep heet het Uilennestje, de grotere groep heeft de naam de Zonnestraaltjes gekregen.

Ook de BSO heeft vanaf nu een nieuwe ruimte, waar 20 kinderen opgevangen kunnen worden. De ruimte is stoer en 'cool' aangekleed wat de kinderen erg leuk vinden.


Kinderopvangtoeslag 2014: vraag het aan binnen drie maanden na start opvang.

Gaan uw kinderen in 2014 naar de kinderopvang? Dan moet u binnen drie maanden ná de maand dat de kinderopvang van start is gegaan uw toeslag aanvragen. Als u langer wacht, loopt u kinderopvangtoeslag mis.
Ga voor meer informatie naar
www.toeslagen.nl


November 2013

Mathil Kinderdagverblijf tekent voor KIKA. Kinderen maken hun eigen ontwerpen voor unieke wenskaarten en andere leuke artikelen.

Deze week start het kinderdagverblijf/ BSO samen met Tekenfund.nl een grote creatieve inzamelingsactie voor Kika. Alle kinderen gaan hun eigen kunstwerk maken binnen het gekozen thema Kerst. Deze kunstwerken worden aan familie, vrienden en bekenden zoveel mogelijk verkocht, bijvoorbeeld als wenskaarten of placemats met eigen tekening erop. Ieder verkocht artikel levert een mooi bedrag op voor het goede doel.

Ruim 140 kinderen gaan met potlood, verf en krijt aan de slag en verdienen daarmee naast hun creatieve resultaat in ieder geval gratis een eigen wenskaart.

In de periode van 11 november tot 2 december zullen de kinderen proberen zoveel mogelijk te verkopen van hun prachtige creaties. Kinderopvang Mathil hoopt met deze actie een substantieel bedrag op te halen voor KIKA.


4 oktober 2013

Toeslag kinderopvang omhoog

De kinderopvangtoeslag voor ouders met midden- en hogere inkomens gaat per 1 januari 2014 omhoog. Het kabinet maakt hier 100 miljoen euro voor vrij. Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken heeft dat vrijdag aan de Tweede Kamer geschreven. De lagere inkomens werden al eerder ontzien. Daarvoor is in de begroting 50 miljoen gereserveerd

Het kabinet trekt volgend jaar 100 miljoen extra uit voor kinderopvang. Het geld komt uit meevallers.

De helft ervan wordt gebruikt om de kinderopvangtoeslag te verhogen voor ouders met een inkomen tussen 47.000 en 105.000 euro. De toeslag voor het eerste kind wordt daarbij verhoogd.

De andere 50 miljoen is bestemd om ouders met een inkomen vanaf 105.000 euro weer recht te geven op een vaste vergoeding van 18 procent voor de kosten van opvang van hun eerste kind. Eerder was afgesproken dat de groep vanaf circa 115.000 euro per jaar geen toeslag meer zou ontvangen.


Jubileum Gastouderbureau

1 april 2013 (het is geen grap) bestaat het Gastouderbureau van Kinderopvang Mathil, 5 jaar. Dit jubileum willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan. Rond 1 april worden alle gastouders getrakteerd. En op 8 juni van 10.00-12.00 uur staat er koffie/thee, limonade klaar voor alle gastouders, vraagouders en gastkinderen bij het Kinderdagverblijf aan de Korte Kerkweg in Rouveen. Voor alle kinderen is er een klein presentje en ook de gastouders wacht daar nog een cadeau.


Schaatsen met de BSO

In de voorjaarsvakantie gaan de kinderen van de buitenschoolse opvang Rouveen en Nieuwleusen een middagje schaatsen in Thialf te Heerenveen. Rond 12.15 uur vertrekt de groep en de verwachting is dat we om 16.15 uur terug zijn. Het zal vast een gezellig middagje worden. Foto's kunt u nadien bewonderen op de site.


Website

De laatste maanden is er hard gewerkt om de website van Kinderopvang Mathil te vernieuwen. Voor degenen die onze site regelmatig bezoeken zal het misschien even wennen zijn. De nieuwe site is overzichtelijker, actueel en zal maandelijks worden bijgehouden met de laatste wijzigingen. Bij de foto's treft u foto's van de beide kinderdagverblijven en de buitenschoolse opvang. We hopen dat u veel plezier aan de nieuwe site van Mathil kunt beleven.


Tarieven 2013 (januari 2013)

In 2013 zijn de wettelijke tarieven gewijzigd. Zie hiervoor KDV/ BSO tarieven en Gastouderopvang tarieven. Om de nettokosten voor de ouders beperkt te houden, houdt Kinderopvang Mathil zoveel mogelijk deze wettelijke tarieven aan. Dit geldt voor zowel de gastouderopvang als voor het KDV/ BSO.